Manuela over Botoxhair behandelingen van Softliss

Manuela Landim, eigenaresse van Manuela Hair Fashion is al jarenlang klant bij Keralicious. In 2017 begonnen wij samen met het geven van Botoxtrainingen met de producten van Softliss. Hoog tijd voor een interview met Manuela. Waarom is zij het kappersvak ingegaan? En waar komt haar liefde voor botox en keratine vandaan?

Softliss botoxhair

Manuela, kun je wat over jezelf en jouw kapsalon vertellen?
“Ik ben Braziliaanse, oorspronkelijk kom ik uit Fortaleza. Dat ligt in Het Noordoosten van Brazilië. In 2012 ben ik in Nederland mijn eerste kapperszaak begonnen. Dat was best pittig. Mijn Nederlands was op dat moment nog niet zo goed. Ik zag andere kapsalons marketingcampagnes opzetten, maar ik wilde het anders doen. Ik wilde duurzame relaties met mijn klanten opbouwen. Daarom besloot ik niet te gaan voor bijvoorbeeld flyeren, of andere dure manieren van reclame maken. Mond-tot-mondreclame was waar ik mij op wilde richten. Die strategie is tot op de dag van vandaag niet veranderd.”

Waar bestond die strategie uit?
“Ik wil dat mijn klanten zeggen: “Zoals jij het doet, doet niemand het.” Vaak gebeurt het dat mijn klanten complimenten krijgen over hun kapsel, waardoor diezelfde klanten hun vrienden en familie naar mij sturen. Inmiddels heb ik zelfs vaste klanten uit Duitsland en België. Ik werk uitsluitend op afspraak. Op die manier kan ik volledig de tijd nemen voor mijn klant, zodat hij of zij voelt dat ik er voor hem of haar ben. Ik neem de tijd mijn klant te begrijpen, de wensen te begrijpen en het kapsel te begrijpen. Dat gaat heel ver. Ik kijk naar de kleur van de ogen, de kleding, de manier van praten. Alles om een perfect kapsel bij deze persoon aan te meten.

Mijn kapsalon is multicultureel. Zowel de klanten als mijn team. Iedereen heeft zijn eigen manier van knippen en behandelen, maar allemaal hebben wij hetzelfde doel: de klant een echte beleving meegeven zodat hij of zij loyaal wordt aan ons bedrijf.”

Hoe ben jij bij Keralicious terecht gekomen?
“Ongeveer zeven jaar geleden benaderde Cecilia de oprichter van Keralicious mij. We waren beide net begonnen. Langzaam hebben wij een relatie opgebouwd. Toen ik mijn nieuwe zaak in 2017 begon, kwamen Cecilia en ik op het idee om cursussen Botoxhair & Keratine te geven. Ik zou de behnadelingen demonstreren en we gebruikten de producten van Keralicious.

Cecilia is professioneel, ambitieus en vriendelijk. Dat maakt mij enthousiast. Door het geven van de cursussen konden wij samen groeien. Eind 2017 gaven wij onze eerste training. Nu gaat het zo goed, dat we twee keer per maand een training botoxhair & keratine geven. We krijgen hele positieve feedback. Zo zei iemand recent: “Manuela, ik ben bij verschillende workshops geweest, maar ik heb nog nooit zoveel geleerd als bij jullie workshop!” Daar doe ik het voor. Keralicious verkoopt heel goede producten. De producten worden ook steeds populairder. Mijn doel is dat ooit elke kapsalon in Nederland Softliss gebruikt en dat we samen kunnen blijven groeien.”

Wat leveren de trainingen jou op?
“De workshops leveren mij een mooi netwerk op door het hele land. Ook geeft het mij natuurlijk naamsbekendheid en autoriteit. Het mooiste zou zijn dat mensen straks zeggen: “Als je een keratine- of botoxbehandeling wilt, ga dan naar Manuela.” Training geven vind ik geweldig om te doen. Hopelijk kan ik straks in de toekomst mij volledig focussen op het geven van trainingen.”

Wat is het verschil tussen botox en keratine?
“Keratine zorgt ervoor dat je drie tot zes maanden makkelijk haar krijgt. Het glanst mooi, het pluist niet meer en als je ’s ochtends wakker wordt, hoef je bijna niets meer te doen.

Botox voedt het haar, herstelt het en geeft jouw haar vitaminen. Na een botoxbehandeling glanst je haar, is het makkelijk kambaar en je blijft je volume behouden. Ook dit is voor ongeveer drie tot zes maanden.”

Waarom werk je graag met Softliss?
“Softliss is een geweldig merk. Ten eerste is het een veilig product. Het prikt niet op de hoofdhuid, er komt geen nare geur vanaf en het zorgt niet voor een benauwende lucht in de kapsalon. Dat is met sommige producten wel anders, dan moet je alle ramen van de salon openzetten om te kunnen ademen. Softliss ruikt zelfs lekker. Daardoor is het makkelijk te verkopen. Uiteraard is het resultaat ook geweldig. Als je krullen hebt, krijg je alleen maar mooiere krullen. De producten van Softliss zijn makkelijk aan te brengen, makkelijk te drogen en fijn om mee te werken. De klant heeft tijdens de behandeling nergens last van.”

Hoe overtuig je een klant om een Botoxbehandeling te nemen?
“In mijn kapsalon doe ik meer dan 30 botoxbehandelingen per maand. Er is bijna geen dag dat ik geen botox- of keratinebehandeling doe. Regelmatig spreek ik met klanten die niet geloven dat Softliss een verschil maakt. Zo kreeg ik vorige week een dame in de salon. Ze had een afspraak gemaakt om een keratinebehandeling te doen. De dame in kwestie had afrohaar. Het was behoorlijk gebroken. De keratine zou in dit geval haar haren alleen maar stijver maken.
Zij vertelde dat ze niet geloofde dat een botoxbehandeling verschil kon maken. Een andere kapper had haar ooit verteld dat botox alleen werkte bij mensen met makkelijk haar en al helemaal niet bij mensen met afrohaar. Dan begint voor mij het spel. Nadat ik uitgelegd had wat Botox van Softliss voor haar haren kon doen, beloofde ik haar dat als ze geen resultaat zou zien, ze één jaar gratis behandelingen bij mij kreeg.”

En heb je je belofte waar kunnen maken?
Toen ik klaar was met de botoxbehandeling kon ze het inderdaad niet geloven. Ze had nu makkelijk haar, het zag er gezond uit, en ze kon het weer makkelijk doorkammen. Ik heb haar bewezen dat botox van Softliss óók voor afrohaar werkt. Niets is onmogelijk! Ze kreeg tranen in haar ogen.
Dat bewijst maar weer hoe belangrijk mooi haar voor mensen is. Met een mooi kapsel ben je zekerder van jezelf. Je kapsel is een deel van je identiteit. Daarom ben ik altijd op zoek naar een kapsel dat aansluit op het karakter van mijn klant. Dat is echt mijn missie. Van buiten laat ik zien hoe jij van binnen bent.”

Welke trends verwacht je voor 2020 op het gebied van botox en keratine?
“Ik hoop dat de producten zich blijven ontwikkelen. Er is bijvoorbeeld een nieuwe shampoo en conditioner bijgekomen, de Honey. Onlangs heeft Softliss ook het design van de flesjes een luxere uitstraling gegeven. Door een nog mooiere verpakking, zal het vaker verkocht worden.

Ook verwacht ik dat de Botoxbehandeling van Softliss nog populairder zal worden dan de Keratinebehandeling. Botox zorgt ervoor dat je haar meer kan hebben, zoals zon, zee en haarverf. Het voedt je haar.”

Ik ben heel trots op wat Manuela en ik samen bereikt hebben in de afgelopen jaren. Ik hoop dat we nog een heleboel mensen blij mogen maken met onze Botox- en Keratinetrainingen. Manuela is een inspiratiebron en een kunstenaar.

- Cecilia Plasmans, Keralicious

De Masterclass Botoxhair & Keratine zitten snel vol. Kijk op Keralicious.nl welke data nog neschikbaar zijn. Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuws rondom botox- en keratinebehandelingen van Softliss?  Vraag vrijblijvend onze brochure aan of  Meld je aan voor een training.

© 2014 - 2022 Keralicious | Hair & Cosmetic Products | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel